DC++

DC++ står for Direct Connect ++ og er utviklet av Jasek Sieka (arnetheduck). Programmet er en peer-to-peer fildelingsklient bygd på åpen kildekode og basert på Direct Connect-protokollen. Fordelen med å benytte åpen kildekode er at hvem som helst kan bidra til å programmere modifiserte versjoner til den opprinnelige programvaren, slik at man kan få flere funksjoner tilgjengelig. Ikke alle versjonene blir godkjent av orginalutvikleren, dette kan skyldes for dårlig programmering, eller at funksjonen rett og slett ikke bidrar til å gjøre programmet bedre.

Hub

En hub er programvare som distribuerer chatte- og søkeforespørsler/resultater og hjelper klienter med å koble til med hverandre. En hub vil ikke fungere som en server, ettersom den ikke deler noen file. Alle filoverføringene blir gjort direkte mellom klientene, og ikke gjennom hub’en. Straks du har koblet deg til hub’en, vil du kunne se en liste med alle brukerne som er koblet opp, samt alt av delt innhold.

Hvordan bruke programmet

Programvaren til DC++ er enkel å bruke, straks du har lastet ned programmet så vil det dukke opp en veiviser som hjelper deg med å sette opp standardinnstillinger som er tilstrekkelig for de fleste. Når programmet er klar til bruk, må du velge deg et brukernavn, angi hvilken internett-tilkobling du benytter deg av og velge mapper med filer som du ønsker å dele med andre. De fleste hub’er har en minimumsgrense for antall filer man må dele, dette er for å unngå at hub’en blir fylt opp med personer som bare vil laste ned fra andre og ikke dele egne filer.

I tillegg må du angi nedlastingsmappene hvor nedlastede filer blir lagret. Om du ikke angir dette, vil programmet automatisk sette opp to mapper for deg – en for ferdig nedlastede filer og en for midlertidige filer, slik at alle filer er organisert og lett å finne.

Grensesnittet er veldig rent og enkelt, og etter kort tid vil du ha lært deg de viktigste funksjonene i programmet. Under “Innstillinger” vil du finne et bredt spekter av alternativer, men om du ikke er helt sikker på hva du endrer på så kan det medføre dårligere ytelse i programmet. Avanserte brukere kan justere båndbreddebegrensninger, sette opp en proxy-server og justere layout i selve programmet – mulighetene er mange om du behersker dette.

Fildeling

Så snart du har valgt de filene du ønsker å dele på hub’en, så starter programvaren å “hashe” hver enkelt fil som du har delt. Å hashe betyr å konvertere en stor mengde data ned til biter av data, dette gjøre som oftest ved bruk av alfanumeriske koder. Det finnes mange ulike algoritmer som er utviklet til dette formålet, og DC++ benytter seg av Tiger Tree Hashing (TTH). I programmet vil du ofte se forskjellige koder (eksempelvis A13SDFGH1GHJKT65), og da er du tildelt en TTH for den filen du ønsker å dele. Selv om du forandrer navn på filen, så vil koden forbli den samme. Ergo kan det finnes mange duplikatfiler på nettverket, men alle har samme TTH kode.

Kort oppsummert

DC++ er et enkelt og hensiktsmessig program for tilgang til Direct Connect-protokollen, og som svært mange brukere vurderer som det beste valget for ned- og opplastinger av filer på nettet. Selv om det finnes andre programmer som tilbyr bedre grensesnitt og kanskje mer avanserte funksjoner, er dette programmet veletablert på markedet og svært enkelt å bruke.

  • Hvordan lage/oversette undertekster til filmer og TV-serier

Privacy Policy